Babkine buchty
8. 10. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, čas pečenia: 30 – 40 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 200 ml vody, 4 lyžice sušeného mlieka, kvasnice, 3 lyžičky cukru, 350 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, 6 žĺtkov, slivkový lekvár, soľ
Postup:
1. Sušené mlieko rozrobíme s 200 ml vlažnej vody a pridáme kvasnice.
2. Pripravíme si cesto a necháme ho 2 hodiny kysnúť.
3. Cesto jemne rozvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky, plníme slivkovým lekvárom a vytvarované buchty kladieme tesne vedľa seba.
4. Na vymastenom plechu buchty necháme ešte chvíľu kysnúť.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3
NÁŠ TIP: Po upečení potrite buchty olejom, aby boli vláčne.