Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Babkine buchty

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, čas pečenia: 30 – 40 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 200 ml vody, 4 lyžice sušeného mlieka, kvasnice, 3 lyžičky cukru, 350 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, 6 žĺtkov, slivkový lekvár, soľ

Postup:

1. Sušené mlieko rozrobíme s 200 ml vlažnej vody a pridáme kvasnice.

2. Pripravíme si cesto a necháme ho 2 hodiny kysnúť.

3. Cesto jemne rozvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky, plníme slivkovým lekvárom a vytvarované buchty kladieme tesne vedľa seba.

4. Na vymastenom plechu buchty necháme ešte chvíľu kysnúť.

elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3

NÁŠ TIP: Po upečení potrite buchty olejom, aby boli vláčne.

Vyberáme pre vás niečo PLUS