Bábovka s malinami a polevou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 240 gram maslo, 300 gram kryštálový cukor, 4 kus veľké vajce, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 0.5 kus citrón (kôra), 400 gram hladká múka, 1 čajová lyžička sóda bikarbóna, 1.5 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 250 mililiter cmár, 120 gram maliny, 100 gram mliečna čokoláda, 140 gram mliečna čokoláda, 140 gram maliny, 2 polievková lyžica práškový cukor
1. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na bábovku vymastíme maslom.
2. Maslo s cukrom vymiešame dopenista, asi 3 minúty. Po jednom zapracujeme vajcia, kôru a vanilkový extrakt.
3. V druhej mise zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. Polovicu suchej zmesi zamiešame do maslovej, pridáme cmar a druhú polovicu múčnej zmesi. Na záver pridáme maliny a nasekanú čokoládu.
4. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 50 minút, kým pekne nenarastie a špáradlo nevyjde z cesta čisté.
5. Upečenú bábovku vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
6. Zatiaľ rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme vychladnúť. V malej miske poprášime maliny cukrom a necháme 5 minút postáť.
7. Bábovku polejeme čokoládou a posypeme malinami.