Bábovka s orechmi
26. 8. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150 ml oleja, 150 ml vlažnej vody, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, za hrsť posekaných orechov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice kakaa, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pomaly pridávame olej, vlažnú vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
15 minút
2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme posekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a posypeme polovicou umytých hrozienok.
15 minút
3. Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pridáme ostatné hrozienka. Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie, a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
15 minút