Bábovka s ovocím
24. 8. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)
Čas prípravy: 45 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 600 g čerstvých jahôd, 200 g malín, 2 limetky, 12 plátkov želatíny, 2 PL ríbezľového želé, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový struk, 400 g kyslej smotany, 600 ml smotany na šľahanie
Postup:
1. V hrnci zohrejeme limetkovú šťavu s ríbezľovým želé, pridáme jahody, maliny a 50 g cukru, necháme prevrieť a 5 minút varíme. Zmes nakoniec rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
2. Ovocné pyré dáme do hrnca a ešte raz ho krátko zohrejeme, želatínu vyžmýkame a rozpustíme v pyré. Zmes necháme vychladnúť.
3. Vanilkový struk rozrežeme, dreň vyškrabeme a spolu s kyslou smotanou, zvyšným práškovým cukrom a ovocným pyré vymiešame dohladka.
4. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do mliečnej zmesi. Zmes naplníme do formy a necháme cez noc v chlade stuhnúť.
5. Bábovku podávame ozdobenú ovocím.