Bábovka so smotanou a čokoládovou polevou
5. 2. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Spríjemnia nám každé posedenie pri káve a čaji nielen u babičky. Sladká klasika určite bude chutiť každému!
Zdroj: Dušan Křístek
Zdroj: Northfoto
Zdroj: Northfoto
Galéria k článku
PRÍSADY (na 1 formu):Cesto:
250 ml šľahačkovej smotany, 2 hrnčeky (s objemom 250 ml) polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli, za hrsť sekaných mandlí, za hrsť kandizovaných čerešní, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy.
Na ozdobu:
kandizované čerešne, biela čokoládová poleva.
1. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, mandle a čerešne.
2. Bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou a nalejeme do nej pripravené cesto. V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 40 minút.
3. Hotovú bábovku vyklopíme, necháme vychladnúť, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandizovanými čerešňami.
ČAS PRÍPRAVY: 15 min.
ČAS PEČENIA: 40 min.