Reklama

Bábovka so smotanou a čokoládovou polevou

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Spríjemnia nám každé posedenie pri káve a čaji nielen u babičky. Sladká klasika určite bude chutiť každému!

PRÍSADY (na 1 formu):Cesto:
250 ml šľahačkovej smotany, 2 hrnčeky (s objemom 250 ml) polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli, za hrsť sekaných mandlí, za hrsť kandizovaných čerešní, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy.
Na ozdobu:
kandizované čerešne, biela čokoládová poleva.

1. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, mandle a čerešne.
2. Bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou a nalejeme do nej pripravené cesto. V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 40 minút.
3. Hotovú bábovku vyklopíme, necháme vychladnúť, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandizovanými čerešňami.

ČAS PRÍPRAVY: 15 min.
ČAS PEČENIA: 40 min.