Bábovke sa nechce von z formy? Nečakajte na vychladnutie, pomôže TÁTO jednoduchá finta a hneď bude vonku
29. 11. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:23)

Zdroj: Dušan Křístek
Čo si počať, keď sa bábovka nedá vyklopiť? Konajte hneď zahorúca a bude vždy krásna a dokonalá.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Dušan Křístek
Galéria k článku
V každej kuchárskej knihe nájdete recept na bábovku, ktorý prikazuje vyklopiť túto buchtu hneď po upečení. Lenže niekedy otočíte formu hore dnom a - nič. Bábovka drží ako pribitá a ignoruje gravitáciu.

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Oriešková bábovka
Niekedy sa dokonca nechajú prehovoriť časti bábovky, no zvyšok ostane pripečený k forme. Bábovka je tak potrhaná a vôbec nie je pekná.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Možno robíte chybu s teplotou rúry. Bábovka sa obvykle pečie na 180 stupňov. To však nemusí stačiť, najmä ak používate keramickú, sklenenú, či inú formu ktorá horšie absorbuje teplo. Kovové formy sa obvykle nahrejú hneď.
Zdroj: Dušan Křístek
Voňavá bábovka
Ako prvé teda skúste vyhriať rúru na 200 stupňov, vložiť bábovku a až po 10 minútach znížiť teplotu na 180 stupňov.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Ak aj potom bábovka vzdoruje, položte ju na tanier či dosku hore dnom. Vezmite utierku a namočte ju do studenej vody. Priložte na spodok formy a počkajte, kým sa koláč sám neoddelí. Takýmto spôsobom bude bábovka vždy krásna.
Zdroj: Shutterstock
Rýchla bábovka