Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné a ľahké jedlo na rýchly obed alebo večeru: Baklažán na paradajkách so syrom feta si obľúbite

Baklažán na paradajkách

Zdroj: onet.pl

Reklama

Jednoduché a najmä ľahko stráviteľné jedlo vhodné na rýchly obed či večeru si obľúbia najmä tí, ktorí nevaria.

Baklažán na paradajkách

Potrebujeme:

1 baklažán, olivový olej, soľ, 1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 2 konzervy nakrájaných paradajok, 1 čajovú lyžička cukru, 1 lyžicu oregána, syr veta

Takto sa to podarí:

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

1. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme na malé kúsky nakrájaný baklažá, osolíme a orestujeme. Odložíme z panvice.

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

2. Na panvicu opäť dáme olivoý olej, pridáme 1/2 nakrájanej cibule, prelisujeme 1 strúčik cesnaku, orestujeme.

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

3. K cibuli a cesnaku pridáme 2 konzervy nakrájaných paradajok, do paradajkovej zmesi vložíme orestované baklažány. Zmes prehrejeme.

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

4. Ochutíme lyžičkou cukru, pridáme 1 lyžicu oregána, opäť všetko prehrejeme, aby sa spojili chute.

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

5. Naservírujeme do taniera, na vrch rozmrvíme syr feta, podávame s chlebom.

Zdroj: onet.pl

Baklažán na paradajkách

Vyberáme pre vás niečo PLUS