Baklažán plnený teľacím mäsom
7. 1. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:23)

Zdroj: Archív
4 porcie; čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 400 g mletého teľacieho mäsa, 400 g baklažánu, 250 g paradajok, 100 g parmezánu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 1 viazaničku mladej cibuľky, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl olivového oleja, 60 g strúhanky, soľ,
korenie
Postup:
1. Baklažán rozkrojíme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 °C ho predpečieme, asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžičkou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky.
2. Na panvici rozpálime olej a vsypeme tam cibuľku pokrájanú na kolieska a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme, okoreníme a primiešame mleté teľacie mäso.
3. Paradajky spoločne s vydlabaným vnútrajškom baklažánu nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k mäsu. Posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhankou a napokon do všetkého ešte primiešame 50 g postrúhaného parmezánu.
4. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou vydlabaný baklažán. Naň ešte nastrúhame zvyšný parmezán. Potom plnený baklažán dáme na 10 – 12 minút do rúry zohriatej na 200 °C, aby sa poriadne upiekol.