Baklažánová nátierka s paradajkami
10. 9. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 PL olivového oleja, 50 g cibule, 700 g baklažánu, mleté čierne korenie, 400 g paradajok, 70 g pražených mletých pistácií, soľ
Postup:
1. Paradajky sparíme vriacou vodou, schladíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame nadrobno. Baklažán nakrájame na malé kocky a osolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.
2. Na panvici rozpálime olej, na ktorom dosklovita opečieme cibuľu. Pridáme vyžmýkaný baklažán a krátko podusíme. Do zmesi pridáme paradajky a korenie.
3. Znížime teplotu a zmes za občasného premiešania povaríme do zhustnutia. Podľa potreby dochutíme soľou. Do hotovej nátierky vmiešame pistácie.
Čas varenia: 15 minút
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Vlhký dom?Sponzorované