Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Baklažánová nátierka s paradajkami

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 PL olivového oleja, 50 g cibule, 700 g baklažánu, mleté čierne korenie, 400 g paradajok, 70 g pražených mletých pistácií, soľ

Postup:

1. Paradajky sparíme vriacou vodou, schladíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame nadrobno. Baklažán nakrájame na malé kocky a osolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

2. Na panvici rozpálime olej, na ktorom dosklovita opečieme cibuľu. Pridáme vyžmýkaný baklažán a krátko podusíme. Do zmesi pridáme paradajky a korenie.

3. Znížime teplotu a zmes za občasného premiešania povaríme do zhustnutia. Podľa potreby dochutíme soľou. Do hotovej nátierky vmiešame pistácie.

Čas varenia: 15 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS