Baklažánový šalát
15. 7. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 baklažány, 2 červené papriky, 70 ml olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL sekaného tymianu, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, soľ, šťava z 1 citróna, 1 vetvička kokteilových paradajok, olivy a syr feta na ozdobenie
Postup:
1. Baklažány nakrájame na plátky, osolíme a necháme odstáť. Vyzrážanú tekutinu umyjeme vodou a plátky osušíme. Papriky opečieme na grile až zhnednú. Potom ich na chvíľu zabalíme do igelitového vrecúška, necháme spariť, vyberieme a olúpeme.
2. Baklažánový šalát V miske zmiešame olej, prelisovaný cesnak, tymian a korenie. Zmesou potrieme plátky baklažánu a opečieme ho buď na panvici, alebo na rozohriatom grile z oboch strán. Na grile krátko opečieme aj vetvičku paradajok.
3. Opečené baklažány naukladáme do servírovacej misy, pridáme papriky nakrájané na prúžky. Osolíme a pokvapkáme zvyšnou marinádou a citrónovou šťavou. Nakoniec ozdobíme olivami a syrom feta.