Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Baklažánový šalát

Baklažánový šalát

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 baklažány, 2 červené papriky, 70 ml olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL sekaného tymianu, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, soľ, šťava z 1 citróna, 1 vetvička kokteilových paradajok, olivy a syr feta na ozdobenie

Postup:

1. Baklažány nakrájame na plátky, osolíme a necháme odstáť. Vyzrážanú tekutinu umyjeme vodou a plátky osušíme. Papriky opečieme na grile až zhnednú. Potom ich na chvíľu zabalíme do igelitového vrecúška, necháme spariť, vyberieme a olúpeme.

2. Baklažánový šalát V miske zmiešame olej, prelisovaný cesnak, tymian a korenie. Zmesou potrieme plátky baklažánu a opečieme ho buď na panvici, alebo na rozohriatom grile z oboch strán. Na grile krátko opečieme aj vetvičku paradajok.

3. Opečené baklažány naukladáme do servírovacej misy, pridáme papriky nakrájané na prúžky. Osolíme a pokvapkáme zvyšnou marinádou a citrónovou šťavou. Nakoniec ozdobíme olivami a syrom feta.

Vyberáme pre vás niečo PLUS