Reklama

Banánová roláda

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas na prípravu: 45 minút

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 50 g hladkej múky, 2 väčšie banány, 100 g čokolády na varenie, strúhaný kokos, tuk na vymastenie formy Krém: 500 ml mlieka, 80 g vanilkového pudingu, v prášku, 200 g masla, 100 g kryštálového cukru

Ako na to:

Cesto: Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista a postupne pridávame kakao s múkou. Dobre vymiešame, aby vzniklo jednofarebné hladké cesto. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút. Upečené piškótové cesto vyklopíme a niekoľkokrát zvinieme, aby unikla para. Zvinuté cesto necháme vychladnúť.

Krém: Mlieko privedieme do varu, rozpustíme v ňom cukor, pridáme pudingový prášok a miešame do zhustnutia. K vychladnutému pudingu pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladký krém. Cesto rozvinieme, potrieme vychladnutým krémom, na kraj po dĺžke poukladáme celé banány a cesto opäť zvinieme. Polejeme čokoládou a posypeme kokosom.