Baraní guláš
13. 8. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:13)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 45 minút. Čas varenia: 90 minút.
Potrebujeme (na 6 porcií): 800 g baranieho stehna, 100 g bravčovej masti, 1 väčšiu cibuľu, rascu, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, 700 g zemiakov, 4 zelené papriky, 4 paradajky, mleté čierne korenie, soľ
Takto sa to podarí: Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a na masti za stáleho miešania opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, rascu, cesnak, mletú červenú papriku a korenie. Niekoľko minút dusíme a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Osolíme a na miernom ohni varíme asi 1,5 hodiny.
Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriky a paradajky. Ak treba, podlejeme ešte vodou. Dovaríme domäkka. Podávame s čerstvým chlebom.