Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Benediktínske vajcia s omáčkou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT

4 hrubšie plátky prerastenej slaniny
4 hrubšie kolieska bagety
4 vajcia
2 PL octu
olej
petržlenovú vňať alebo iné bylinky
ozdobný šalát
Holandská omáčka:
2 ČL citrónovej šťavy
2 ČL bieleho vínneho octu
3 žĺtky (izbovej teploty)
125 g roztopeného masla
soľ
čierne mleté korenie

POSTUP: 1.Slaninu ugrilujeme dochrumkava a odložíme na teplé miesto. Kolieska bagety opečieme na troške oleja a takisto odložíme na teplé miesto. 2. Holandskú omáčku pripravíme nasledovne: Do malej misky nalejeme citrónovú šťavu a vínny ocot, pridáme žĺtky a metličkou vyšľaháme na ľahkú penu. Misku postavíme na hrniec s vriacou vodou a šľaháme, kým zmes nezhustne. Postupne pridávame roztopené maslo a šľaháme, aby zmes zhustla. Posolíme a okoreníme. Udržujeme v teple. 3. Stratené vajcia: Do veľkého hrnca dáme variť vodu, prilejeme ocot a zmiernime oheň, aby voda vrela len málo. Vlejeme vajcia a okolo nich vytvoríme vír, aby sa sformovali do pekného tvaru. Veľmi slabo varíme 4 minúty a dierovanou naberačkou vajcia vyberieme. 4.Bagety potrieme maslom a položíme na taniere. Na každú dáme stratené vajce, plátok slaniny, polejeme omáčkou a ozdobíme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS