Bezlepková náhrada múky? Skúste kokosovú! Napečiete z nej skvelé dobroty!
31. 3. 2014, 13:00

Zdroj: archív
Reklama
Aj keď je dnes už pomerne široký výber bezlepkových výrobkov, je dobré mať doma zásobu alternatívnych náhrad. Skvelým tipom je kokosová múka.
Kokosová múka - surový, mletý a vysušený kokos je hitom číslo jeden v pečení bezlepkových dobrôt.
Vôňou a chuťou pripomína vanilku či piškóty. Neobsahuje takmer žiadne sacharidy, má veľa vlákniny a dokáže nasať aj veľa tekutín.
V 2 PL kokosovej múky nájdeme 6 g vlákniny, 1,5 g tuku a 3,5 g bielkovín. Takáto výživná hodnota vylepší každý recept.
A najlepšie na záver – 1/4 hrnčeka kokosovej múky zodpovedá 1 hrnčeku hladkej múky.