Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bezlepková orechová bábovka

Tradiční nedělní pokušení

Zdroj: Michal Protivanský

Reklama

Celiatici určite zajasajú. Recept na chutnú bábovku nám poslala čitateľka Simona z Martina.

Potrebujeme:
70 g bezlepkovej múky, 130 g práškového cukru, 5 celých vajec, 200 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, polovicu prášku do pečiva, 1 vanilkový puding, 1 kyslé jablko, tuk na vymastenie formy, bezlepkovú strúhanku.

Postup:
Vajcia, cukor, vanilkový cukor dobre vymiešajte, pridajte mleté orechy, vanilkový puding, múku zmiešanú s práškom do pečiva a postrúhané jablko. Zľahka všetko ešte raz premiešajte a dajte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečte pri miernej teplote. Upečenú bábovku posypte práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS