Bezlepkový jablkový koláč
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: iStock
30 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 150 gram maslo, 3 polievková lyžica mleté mandle alebo orechy, 3 kus jablko, 1 hrnček trstinový cukor, 1 hrnček bezlepková múka, 2 čajová lyžička mletá škorica, 2 kus vajce, muškátový oriešok, soľ
1.
Okrúhlu koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme mletými mandľami.
2.
Jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenšie plátky. Poukladáme na dno formy.
3.
Maslo rozpustíme a dáme do misy. Pridáme cukor, bezlepkovú múku, škoricu, muškátový oriešok, štipku soli a rozšľahané vajcia. Zmiešame a nalejeme na jablká. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
4.
Po vybratí z rúry necháme koláč mierne vychladnúť a potom vyklopíme z formy.