Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč

Zdroj: iStock

Reklama

30 minút, 10 porcií

Potrebujeme: 150 gram maslo, 3 polievková lyžica mleté mandle alebo orechy, 3 kus jablko, 1 hrnček trstinový cukor, 1 hrnček bezlepková múka, 2 čajová lyžička mletá škorica, 2 kus vajce, muškátový oriešok, soľ

1.

Okrúhlu koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme mletými mandľami.

2.

Jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenšie plátky. Poukladáme na dno formy.

3.

Maslo rozpustíme a dáme do misy. Pridáme cukor, bezlepkovú múku, škoricu, muškátový oriešok, štipku soli a rozšľahané vajcia. Zmiešame a nalejeme na jablká. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 45 minút.

4.

Po vybratí z rúry necháme koláč mierne vychladnúť a potom vyklopíme z formy.

Vyberáme pre vás niečo PLUS