Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rýchle POHOSTENIE pre návštevu s TUNIAKOM: Takéto chuťovky ešte nejedli!

Ryby by sme mali jesť čo najčastejšie, neplatí to však o tých v konzervách. Najmä nie v prípade tuniaka, u ktorého sa môže nachádzať ortuť. Niektoré druhy jej majú menej, iné viac, záleží to aj od toho, v akých vodách ryba plávala. Ortuť v moriach znečistených priemyselnou činnosťou sa mení na metylortuť a tá sa potom ukladá v tkanivách rýb. Pre ľudský organizmus je takáto látka zaťažujúca, nebezpečná môže byť najmä pre tehotné a malé deti.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ak máte doma obyčajnú konzervu s tuniakom, nečakaná návšteva vás nezaskočí. Aha, čo z nej môžete vyčarovať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RELÁCIA: V kuchyni s Peťou: Rýchle čokoládové kvetinky

    Konzerva tuniaka vás v takýchto nečakaných chvíľach zachráni. Ponúkame vám tri rýchle tipy na chutné pohostenie.

    1. Blesková  nátierka

    Potrebujeme:

    1 cibuľu, 2 až 3 PL masla, 1 až 2 ČL horčice, 100 g topeného syra, soľ

    Ako na to:

    Konzervu tuniaka zlejeme, mäso rozdrobíme a vymiešame so zmäknutým maslom a syrom. Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a pridáme ju k rybe spolu s hočicou. Podľa chuti osolíme a podávame s tmavým chlebom.

    Zdroj: Shutterstock

    Ohlásila sa vám nečakaná návšteva a vy neviete, čo jej ponúknuť? Zachráni vás obyčajná konzerva s tuniakom.

     

    2. Rýchla pizza

    Potrebujeme:

    1 pizzový korpus (mrazený polotovar), 1 žltú papriku, 3 PL kečupu, 100 g ovčieho syra, 50 g čiernych olív

    Ako na to:

    Pizzový korpus necháme jemne roztopiť a potrieme ho kečupom. Na vrch poukladáme na prúžky nakrájanú papriku, na kocky nakrájaný ovčí syr, tuniaka a olivy. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

     

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Ohlásila sa vám nečakaná návšteva a vy neviete, čo jej ponúknuť? Zachráni vás obyčajná konzerva s tuniakom.

    3. Cestovinový šalát

    Potrebujeme:

    400 g farebných cestovín, 200 g tatárskej omáčky, 1 veľkú cibuľu, 6 nakladaných uhoriek, soľ, mleté čierne korenie

    Ako na to:

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a uhorky nakrájame najemno. Vychladnuté cestoviny zmiešame s tuniakom, tatárskou omáčkou, cibuľou a uhorkami. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pred podávaním necháme vychladiť.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS