Konzerva tuniaka vás v takýchto nečakaných chvíľach zachráni. Ponúkame vám tri rýchle tipy na chutné pohostenie.
1. Blesková nátierka
Potrebujeme:
1 cibuľu, 2 až 3 PL masla, 1 až 2 ČL horčice, 100 g topeného syra, soľ
Ako na to:
Konzervu tuniaka zlejeme, mäso rozdrobíme a vymiešame so zmäknutým maslom a syrom. Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a pridáme ju k rybe spolu s hočicou. Podľa chuti osolíme a podávame s tmavým chlebom.
2. Rýchla pizza
Potrebujeme:
1 pizzový korpus (mrazený polotovar), 1 žltú papriku, 3 PL kečupu, 100 g ovčieho syra, 50 g čiernych olív
Ako na to:
Pizzový korpus necháme jemne roztopiť a potrieme ho kečupom. Na vrch poukladáme na prúžky nakrájanú papriku, na kocky nakrájaný ovčí syr, tuniaka a olivy. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
3. Cestovinový šalát
Potrebujeme:
400 g farebných cestovín, 200 g tatárskej omáčky, 1 veľkú cibuľu, 6 nakladaných uhoriek, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a uhorky nakrájame najemno. Vychladnuté cestoviny zmiešame s tuniakom, tatárskou omáčkou, cibuľou a uhorkami. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pred podávaním necháme vychladiť.