Blogerka radí: Parné rúry nie sú len na pečenie
3. 8. 2020, 0:01

Zdroj: Electrolux
Všetci vieme, že pečenie v parných rúrach je zdravšie a chutnejšie, ale vedeli ste, že v nich môžete aj pohodlne zavárať alebo robiť jogurty?
Ak túžite po skutočne multifunkčnej kuchyni, postačí vám na to parná rúra. Para so sebou prináša kopu nových možností, ktoré zlepšia vaše varenie a rozšíria vaše pole pôsobnosti v kuchyni. Pečenie s parou je chutnejšie a zdravšie, lebo sa vďaka nej v jedlách lepšie uchovávajú chute, živiny, vitamíny a minerály.
Parné rúry ale môžete použiť na oveľa viac ako len pečenie. Hodia sa aj na rozmrazovanie či zohrievanie jedál, dezinfekciu detských fľaštičiek, zaváranie ovocia zo záhradky alebo prípravu pravých domácich jogurtov. Tieto výhody si pochvaľuje aj blogerka Marta Marčáková, autorka blogu The Story of a Cake, ktorá má na svojom konte už dve úspešné kuchárske knihy: „Keď som si zariaďovala kuchyňu, hľadala som rúru, s ktorou budem môcť robiť naozaj všetko. Rozhodla som sa pre parnú rúru SteamPro od AEG. Verne mi pomáha pri všetkých kuchynských prácach – od pečenia rýb po prípravu jogurtov.“
Martin recept na domáci jogurt:
Ingrediencie:
150 ml mlieka
1 pl jogurtu so živou kultúrou
ovocie (podľa chuti)
Postup:
1. Do zaváraninového pohára nalejeme 150 ml mlieka.
2. Pridáme 1 polievkovú lyžicu bieleho jogurtu so živou kultúrou a premiešame.
3. Pohár vložíme do rúry, zvolíme funkciu Jogurtovač na parnej rúre. Paru necháme pôsobiť 6 – 10 hodín. (Ak používame teplovzdušnú rúru, vyhrejeme ju na 50 °C. Po vložení pohára ju vypneme. Približne po hodine ju znova vyhrejeme na 50 °C a opäť vypneme. Pohár necháme v rúre aspoň 6 hodín)
4. Hotový jogurt dochutíme podľa chuti marmeládou, rozpustenou čokoládou, medom, ovocím alebo granolou.
Zdroj: Electrolux
Ilustračné foto.
PR článok