Bôčiková roláda
22. 4. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, čas pečenia: 30 – 35 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 1 500 g prerasteného bravčového bôčika, 250 g sladkej smotany, 150 g šunkovej salámy, 7 vajec, 2 kapie (môžu byť i sterilizované), štipka postrúhaného muškátového orieška, petržlenová vňať, olej, 1 lyžička vegety, 1 lyžička soli
Postup:
1. Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu a soľ. Celú hmotu dobre prepracujeme a uložíme na 24 hodín do chladničky.
2. Na druhý deň rozotrieme mäsovú hmotu na igelitovú fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu a praženicu. Tú pripravíme z vajec, soli a oleja. Primiešame na kúsky pokrájanú kapiu a poseka nú petržlenovú vňať.
3. Pomocou igelitovej fólie zvinieme celú hmotu do rolády a preložíme do pekáča. Na dno môžeme položiť alobal.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3 – 4