Bôčiková roláda
8. 4. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
10 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 1 HODINA 1,5 kg prerasteného bravčového bôčika 250 g sladkej smotany 150 g šunkovej salámy 7 vajec 2 kapie (môžu byť i sterilizované) štipka postrúhaného muškátového orieška petržlenová vňať olej 1 lyžička vegety mleté čierne korenie 1 lyžička soli
POSTUP:
1. Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu a soľ. Hmotu dobre prepracujeme a uložíme na 24 hodín do chladničky. 2. Na druhý deň mäsovú hmotu rozotrieme na potravinársku fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu a praženicu, ktorú pripravíme z vajec, soli a oleja. Primiešame na kúsky pokrájanú kapiu a posekanú petržlenovú vňať. 3. Pomocou igelitovej fólie potom zavinieme celú hmotu do rolády a preložíme do pekáča. Na dno môžeme položiť alobal. Pečieme 30 až 35 minút pri 180 °C. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.