Reklama

Božské rezy

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

PRÍSADY (na 1 plech): Cesto: 8 vajec 8 PL kryštálového cukru 10 PL polohrubej múky 1 až 2 PL kakaa

Vanilkový krém:
170 g rastlinného tuku
80 g Zlatého klasu
500 ml mlieka
50 g kryštálového cukru
50 g vanilínového cukru
1 až 2 PL kakaa
rumová aróma

Orechový krém:
70 g mletých orechov
50 g práškového cukru
50 g vanilínového cukru
kôra z 1 citróna
mlieko podľa potreby
rumová aróma

Na ozdobenie:
6 kivi
200 g jahôd
750 ml šľahačkovej smotany
1 balíček stužovadla šľahačky
čokoláda

PRÍPRAVA:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme 2 pláty (pri teplote 180 °C asi 15 minút).
2. Pripravíme vanilkový krém: do polovice mlieka vsypeme kryštálový aj vanilínový cukor a necháme zovrieť. Potom pridáme studené mlieko rozmiešané so Zlatým klasom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
3. Do vychladnutého pudingu vmiešame rastlinný tuk a dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta natrieme polovicu vanilkového krému, rozložíme nakrájané jahody a prikryjeme druhým plátom cesta.
4. Do druhej polovice krému vmiešame kakao. Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol rozotierateľný krém.
5. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto, naň navrstvíme kakaový krém, polovicu šľahačky vyšľahanej so stužovadlom, poukladáme nakrájané kivi a natrieme druhou polovicou šľahačky. Zákusok na záver ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Čas prípravy: 70 minút
Čas pečenia: 15 minút