Bravčová krkovička s vajcom
10. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:58)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 rezne bravčovej krkovičky po 100 g, 4 vajcia, olivový olej, mleté farebné korenie, soľ
Postup:
1. Očistené mäso opláchneme v studenej vode, osušíme, ľahko rozklepeme, posypeme mletým farebným korením, pokvapkáme olejom a necháme v mise odležať.
2. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a mäso z oboch strán prudko opečieme. Mierne osolíme a pod pokrievkou dusíme 15 minút.
3. Z vajec si na druhej panvici pripravíme volské oká. Na tanier položíme plátok mäsa a navrch dáme volské oko. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovou prílohou.