Bravčová panenka s fazuľou a ryžou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 gram ryža basmati, 50 gram indiánska ryža, 400 gram bielá konzervovaná fazuľa, 350 gram kokteilové paradajky, 1 kus cibuľa, 1 kus cesnak, 600 gram bravčová panenka, 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 120 mililiter suché biele víno, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 stonka čerstvá šalvia, čerstvá chlpatá krkoška
1.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým scedíme fazuľu, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky umyjeme, odstopkujeme a prekrojíme na polovice. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Šalviu opláchneme pod studenou tečúcou vodou, vytrasieme dosucha, otrháme lístky a nakrájame na tenké pásiky.
2.
Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na 8 plátkov, osolíme, okoreníme a na panvici s rozohriatym olejom z oboch strán opečieme dozlatista. Potom mäso vyberieme.
3.
Do panvice pridáme cibuľu, cesnak a opečieme dosklovita. Postupne primiešame paradajkový pretlak, víno a paradajky. Ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a krátko povaríme. Vmiešame fazuľu a varíme ešte 5 minút. Na zeleninu uložíme opečené mäso, prikryjeme a na miernom ohni dusíme 5 až 6 minút. Pridáme šalviu a zľahka premiešame.
4.
Ozdobíme čerstvou krkoškou a podávame s uvarenou ryžou.