Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčová roláda s ratatouille a bylinkami

Bravčová s ratatouille a bylinkami

Zdroj: © StockFood

Reklama

35 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram bravčové mäso chrbát, 100 gram pasírované paradajky, 250 mililiter mäsový vývar, 200 mililiter biele suché víno, 4 kus šalotka, 1 kus baklažán, 1 kus cukina, 1 kus červená paprika, 3 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica slnečnicový olej, 2 polievková lyžica strúhanka, 2 čajová lyžička sušené oregáno, 3 vetvička kríčkové paradajky, 2 vetvička rozmarín, 5 vetvička tymian, mleté čierne korenie, soľ

1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na rovnaké kocky. Cesnak nasekáme nadrobno. Dáme do panvice, pokvapkáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a dáme do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút piecť, podľa potreby podlejeme. Občas premiešame. Vyberieme a necháme vychladnúť.

2. Mäso opláchneme a osušíme. Dáme na dosku, zboku narežeme a roztvoríme. Jemne naklepeme na tenký plát. Ochutíme soľou, korením a 1 ČL oregana.

3. Upečenú zeleninu zmiešame s pasírovanými paradajkami a so strúhankou. Dochutíme. Nanesieme na mäso a zrolujeme. Konce zaistíme a roládu spevníme kuchynskou niťou.

4. Mäso vložíme do pekáča vytretého olejom. Posypeme soľou, korením a zvyšným oreganom. Bylinky natrháme a spolu s opláchnutými paradajkami naukladáme okolo mäsa.

5. Dáme do rúry piecť asi na 90 minút. Po 20 minútach pečenia podlejeme vínom. Podľa potreby prilievame vývar. Počas pečenia polievame výpekom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS