Bravčová roláda s ratatouille a bylinkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
35 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram bravčové mäso chrbát, 100 gram pasírované paradajky, 250 mililiter mäsový vývar, 200 mililiter biele suché víno, 4 kus šalotka, 1 kus baklažán, 1 kus cukina, 1 kus červená paprika, 3 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica slnečnicový olej, 2 polievková lyžica strúhanka, 2 čajová lyžička sušené oregáno, 3 vetvička kríčkové paradajky, 2 vetvička rozmarín, 5 vetvička tymian, mleté čierne korenie, soľ
1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na rovnaké kocky. Cesnak nasekáme nadrobno. Dáme do panvice, pokvapkáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a dáme do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút piecť, podľa potreby podlejeme. Občas premiešame. Vyberieme a necháme vychladnúť.
2. Mäso opláchneme a osušíme. Dáme na dosku, zboku narežeme a roztvoríme. Jemne naklepeme na tenký plát. Ochutíme soľou, korením a 1 ČL oregana.
3. Upečenú zeleninu zmiešame s pasírovanými paradajkami a so strúhankou. Dochutíme. Nanesieme na mäso a zrolujeme. Konce zaistíme a roládu spevníme kuchynskou niťou.
4. Mäso vložíme do pekáča vytretého olejom. Posypeme soľou, korením a zvyšným oreganom. Bylinky natrháme a spolu s opláchnutými paradajkami naukladáme okolo mäsa.
5. Dáme do rúry piecť asi na 90 minút. Po 20 minútach pečenia podlejeme vínom. Podľa potreby prilievame vývar. Počas pečenia polievame výpekom.