Bravčové fašírky
3. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 45 minút. Čas pečenia: 25 až 30 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie):
500 g mletého mäsa (bravčového), 2 rožky namočené v mlieku, 2 vajcia, hladkú múku na obaľovanie, 1 cibuľu, 1 PL paradajkového pretlaku, strúhanku, 200 ml hovädzieho vývaru, oregano, mleté čierne korenie, 1 PL kryštálového cukru, soľ, olej
Postup:
1 Do mletého mäsa zapracujeme vyžmýkané rožky, pridáme soľ, vajcia, oregano, strúhanku, korenie a dobre premiešame. Z masy urobíme okrúhle fašírky, ktoré obalíme v múke a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
2 Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, vložíme fašírky, podlejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak a dusíme prikryté asi pol hodiny.
3 Fašírky vyberieme, šťavu zahustíme múkou, ochutíme cukrom, soľou a necháme dobre rozvariť. Nakoniec šťavu jemne rozmixujeme. Podávame so šalátom a s varenými zemiakmi.