Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové kotlety s pyré zo sladkých zemiakov

ilustračné foto

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

Pyré: 800 g sladkých zemiakov, soľ, 200 ml mlieka, 25 g masla, citrónová šťava, mleté čierne korenie

Kotlety: 4 bravčové kotlety, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL oleja, 1 šalotka, 1 PL masla, 2 PL sekaných mandlí, 1 PL hladkej múky, 150 ml pomarančovej šťavy, 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

1. Zemiaky umyjeme a dáme na 30 minút variť do vriacej osolenej vody.

2. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, koreníme a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.

3. Šalotku ošúpeme a najemno nasekáme. Vo väčšom hrnci alebo v pekáči rozohrejeme maslo, na ktorom prudko opečieme šalotku s mandľami. Posypeme múkou, podlejeme pomarančovou šťavou, smotanou a prevaríme.

4. Do omáčky vložíme mäso a 5 minút podusíme. Rezne niekoľkokrát otočíme.

5. Uvarené zemiaky zlejeme, ošúpeme a spolu s maslom a horúcim mliekom vymiešame dohladka. Podľa chuti môžeme pridať aj viac mlieka. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou a korením.

6. Mäso podávame spolu s omáčkou a zemiakovým pyré.

Čas varenia: 30 minút

Čas dusenia: 10 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS