Bravčové s kukuricou
9. 2. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 45 minút. Čas pečenia: 15 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 400 g bravčového mäsa (pliecka alebo stehna), 1 PL masti, 1 cibuľu, 1 papriku, 2 konzervy kukurice (asi 450 g), 40 g údenej slaniny, 2 paradajky, 1 ČL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:
1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a v panvici opražíme na masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a papriku. Opražíme, podlejeme troškou vody a udusíme do polomäkka.
2. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opečieme a dáme do pekáča. Vložíme mäso, zmiešame s kukuricou, pokrájanými paradajkami, cukrom a soľou. Podľa potreby podlejeme vývarom a necháme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút dopiecť.
Tip: Mäso môžete nechať odležať v marináde z bieleho vína, sójovej omáčky, cesnaku a soli.