Reklama

Bravčové s kukuricou

Bravčové s kukuricou.

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút. Čas pečenia: 15 minút.

Potrebujeme (na 4 porcie): 400 g bravčového mäsa (pliecka alebo stehna), 1 PL masti, 1 cibuľu, 1 papriku, 2 konzervy kukurice (asi 450 g), 40 g údenej slaniny, 2 paradajky, 1 ČL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a v panvici opražíme na masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a papriku. Opražíme, podlejeme troškou vody a udusíme do polomäkka.

2. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opečieme a dáme do pekáča. Vložíme mäso, zmiešame s kukuricou, pokrájanými paradajkami, cukrom a soľou. Podľa potreby podlejeme vývarom a necháme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút dopiecť.

Tip: Mäso môžete nechať odležať v marináde z bieleho vína, sójovej omáčky, cesnaku a soli.