Bravčové mäso s brokolicou
14. 12. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:56)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 1 hodina
Potrebujeme: 600 g bravčového stehna, 500 g brokolice, 20 g mrkvy, 150 g syra s modrou plesňou, 100 ml smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL oleja
Ako na to: Mäso nakrájame na 4 rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Plátky poprášime múkou a opečieme na oleji. Mäso vyberieme, šťavu vypečieme na tuk, zaprášime múkou, prilejeme 500 ml vody a varíme asi 5 minút. Mäso vložíme do pekáča, zakryjeme a pečieme pri teplote 180 °C domäkka. Brokolicu a mrkvu nakrájanú na plátky uvaríme a scedíme. Mäso preložíme do zapekacej misy, prelejeme omáčkou zo smotany, strúhaného syra a z rozšľahaného vajca, pridáme zeleninu a zapečieme. Ochutíme soľou a korením