Bravčové mäso s chrenovou omáčkou
11. 11. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:06)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 1 hodina
Potrebujeme: 4 500 g bravčového údeného mäsa, 3 cibule, 1 pohár nakladaného chrenu, 1 téglik smotany na šľahanie, olej alebo tuk, petržlenová vňať
Ako na to: Cibuľu nakrájame na stredne hrubé kolieska a opečieme na rozpálenom tuku. Mäso nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a prudko orestujeme. Mäso s cibuľou preložíme na pekáč. Smotanu zmiešame s chrenom a zmesou prelejeme mäso v pekáči. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút. Podávame s pečenými zemiakmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.