Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové mäso so syrom

Bravčové mäso so syrom

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút

Potrebujeme: 4 600 g bravčového stehna, 500 g brokolice, 200 g mrkvy, 150 g syra s modrou plesňou, 100 ml smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL olivového oleja

Ako na to: Stehno nakrájame na 4 plátky, potom ho naklepeme, osolíme a okoreníme. Plátky poprášime múkou a opečieme na oleji. Vyberieme ich, šťavu vypečieme na tuk, zaprášime zvyšnou múkou, zalejeme 500 ml vody a varíme asi 5 minút. Plátky vložíme do hrnca, zakryjeme a pečieme pri teplote 180 °C domäkka. Brokolicu a mrkvu nakrájanú na kolieska uvaríme a schladíme pod studenou vodou. Hotové plátky rozložíme na misu, prelejeme omáčkou zo smotany, z nastrúhaného syra a rozšľahaného vajca, pridáme brokolicu, mrkvu a zapečieme. Podľa chuti pridáme korenie a soľ.

Vyberáme pre vás niečo PLUS