Bravčové pliecko s horčicou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
Reklama
10 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 1 kus vykostené bravčové pliecko, 3 polievková lyžica maslo, 2 polievková lyžica celozrnná horčica, soľ, mleté čierne korenie
1. Rúru predhrejeme na 150 °C a mäso dáme do pekáča a potrieme maslom, horčicou, soľou a korením. Pečieme asi 4 hodiny, teplotu zvýšime na 220 °C a 10 až 15 minút necháme opiecť dozlatista.
2. Vyberieme a necháme odpočívať zakryté alobalom. Potom nakrájame a podávame.
3. Náš tip: Pomalé pečenie mäsa je veľmi moderný a šetrný spôsob úpravy. Mäso si tak zachová svoju šťavnatosť a je veľmi jemné a lahodné na chuť.