Reklama

Bravčové pliecko s horčicou

Bravčové pliecko s horčicou

Zdroj: © StockFood

Reklama

10 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 1 kus vykostené bravčové pliecko, 3 polievková lyžica maslo, 2 polievková lyžica celozrnná horčica, soľ, mleté čierne korenie

1. Rúru predhrejeme na 150 °C a mäso dáme do pekáča a potrieme maslom, horčicou, soľou a korením. Pečieme asi 4 hodiny, teplotu zvýšime na 220 °C a 10 až 15 minút necháme opiecť dozlatista.

2. Vyberieme a necháme odpočívať zakryté alobalom. Potom nakrájame a podávame.

3. Náš tip: Pomalé pečenie mäsa je veľmi moderný a šetrný spôsob úpravy. Mäso si tak zachová svoju šťavnatosť a je veľmi jemné a lahodné na chuť.