Bravčové rezance s jabĺčkom
17. 2. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:53)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 45 minút
Potrebujeme: 200 g bravčového stehna, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa, 1 veľké jablko, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL bieleho vína, 2 PL oleja, soľ, olej na vyprážanie, zelenina na ozdobu
Ako na to: Mäso nakrájame na plátky, zľahka naklepeme a nakrájame na rezance. Mäso dôkladne osolíme. Cibuľu a cesnak nasekáme na malé kúsky a zmiešame s nakrájaným mäsom.
Do druhej misky nahrubo postrúhame jablko, prilejeme k nemu víno, olej a sójovú omáčku. Na panvici rozpálime olej, pridáme mäso s cibuľou a cesnakom a opečieme. Primiešame jablkovú zmes a chvíľku podusíme. Do misiek rozdelíme uvarenú ryžu, pridáme mäsovú zmes a vrch ozdobíme čerstvou zeleninou.