Bravčové rezne od babičky
8. 2. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
6 PORCIÍ
Potrebujeme: 6 – 8 bravčových rezňov (600 – 800 g), 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky, 500 g mrkvy, 250 g petržlenu 250 g zeleru, 2 cibule, 6 – 8 plátkov oravskej slaniny, korenie „divočina“, majorán, 1 bobkový list, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej na potretie pekáča
Postup:
1. Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením „divočina”. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno.
2. Očistené zemiaky najemno postrúhame (alebo pretlačíme), pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky.
3. Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie a bobkový list. Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom. V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.