Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové rezne s olivami

Ak máte radšej bohatú omáčku, pridajte k mäsu

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 35 minút. Čas dusenia: 8 minút.

Potrebujeme (na 4 porcie): 4 bravčové rezne, 2 strúčiky cesnaku, 10 čiernych olív bez kôstky, 600 g paradajok, 500 ml hovädzieho vývaru, olej, 1/2 ČL rasce, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to: Cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, olivy necháme odkvapkať. Paradajky nakrájame na štvrtky. Umyté mäso osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán.

Potom ho preložíme na tanier a do výpeku dáme cesnak a paradajky. Krátko opražíme, podlejeme vývarom, pridáme olivy, rascu a pár minút povaríme. Rezne opäť vložíme do panvice a všetko spolu dusíme domäkka 5 až 8 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Podávame s ryžou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS