Bravčové rezne s olivami
15. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:27)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 35 minút. Čas dusenia: 8 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 4 bravčové rezne, 2 strúčiky cesnaku, 10 čiernych olív bez kôstky, 600 g paradajok, 500 ml hovädzieho vývaru, olej, 1/2 ČL rasce, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to: Cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, olivy necháme odkvapkať. Paradajky nakrájame na štvrtky. Umyté mäso osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán.
Potom ho preložíme na tanier a do výpeku dáme cesnak a paradajky. Krátko opražíme, podlejeme vývarom, pridáme olivy, rascu a pár minút povaríme. Rezne opäť vložíme do panvice a všetko spolu dusíme domäkka 5 až 8 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Podávame s ryžou.