Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové rezne plnené kuracou pečeňou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy:65 minút, čas pečenia: 40 – 45 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna, 200 g kuracej pečene, 80 g oleja, 60 g masla, hladká múka,, zeleninový vývar grilovacie korenie, vegeta, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1. Kuraciu pečeň pokrájame na rezance, podusíme na masle, okoreníme. Hotovú pečeň osolíme.
15 minút

2. Z bravčového stehna nakrájame 12 rezňov, rozklepeme, osolíme, posypeme vegetou. Na polovicu rezňa dáme udusenú pečeň, v polovici preložíme, okraje sklepeme a upevníme špáradlami.
30 minút

3. Rezne poprášime múkou, poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre prikryté alobalom. Ku koncu pečenia alobal odložíme, mäso posypeme grilovacím korením a dopečieme dočervena.
20 minút

Podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.

elektrická rúra: 190 °C, teplovzdušná rúra: 170 °C, plynová rúra: stupeň 3 – 4,

Vyberáme pre vás niečo PLUS