Bravčové rezne plnené kuracou pečeňou
21. 8. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy:65 minút, čas pečenia: 40 – 45 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna, 200 g kuracej pečene, 80 g oleja, 60 g masla, hladká múka,, zeleninový vývar grilovacie korenie, vegeta, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Kuraciu pečeň pokrájame na rezance, podusíme na masle, okoreníme. Hotovú pečeň osolíme.
15 minút
2. Z bravčového stehna nakrájame 12 rezňov, rozklepeme, osolíme, posypeme vegetou. Na polovicu rezňa dáme udusenú pečeň, v polovici preložíme, okraje sklepeme a upevníme špáradlami.
30 minút
3. Rezne poprášime múkou, poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre prikryté alobalom. Ku koncu pečenia alobal odložíme, mäso posypeme grilovacím korením a dopečieme dočervena.
20 minút
Podávame so zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.
elektrická rúra: 190 °C, teplovzdušná rúra: 170 °C, plynová rúra: stupeň 3 – 4,