Reklama

Bravčové rezne plnené šampiňónmi

Bravčové rezne plnené šampiňónmi

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus väčší bravčový rezeň, 200 gram šampiňóny, 120 gram pečeňová paštéta, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica maslo, 2 kus vajce, 2 polievková lyžica mlieko, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka a strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie

1.

Rezne umyjeme, osušíme a nožom v nich vytvoríme hlboký zárez tak, aby vznikla kapsa na plnenie. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.

2.

Na masle speníme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a krátko opečieme. Do zmesi vmiešame pečeňovú paštétu, ochutíme soľou a korením, odstavíme a necháme vychladnúť.

3.

Každú rezňovú kapsu naplníme vychladnutou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Vajcia rozšľaháme s mliekom a dochutíme soľou a korením.

4.

Naplnené rezne najprv obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke. Obal dobre popritláčame a rezne vypražíme na rozohriatom oleji dozlatista. Prebytočný tuk osušíme papierovým obrúskom a rezne podávame so zemiakovou kašou.