Bravčové rezne plnené šampiňónmi
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kus väčší bravčový rezeň, 200 gram šampiňóny, 120 gram pečeňová paštéta, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica maslo, 2 kus vajce, 2 polievková lyžica mlieko, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka a strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
1.
Rezne umyjeme, osušíme a nožom v nich vytvoríme hlboký zárez tak, aby vznikla kapsa na plnenie. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
2.
Na masle speníme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a krátko opečieme. Do zmesi vmiešame pečeňovú paštétu, ochutíme soľou a korením, odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Každú rezňovú kapsu naplníme vychladnutou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Vajcia rozšľaháme s mliekom a dochutíme soľou a korením.
4.
Naplnené rezne najprv obalíme v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke. Obal dobre popritláčame a rezne vypražíme na rozohriatom oleji dozlatista. Prebytočný tuk osušíme papierovým obrúskom a rezne podávame so zemiakovou kašou.