Bravčové rezne plnené špenátom
10. 6. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 g mladého špenátu, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 500 g bravčového mäsa, 4 plátky syra gouda, tuk na vymastenie formy, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 1 malá čakanka, 2 PL olivového oleja, 1 ČL čerstvého tymianu, 200 ml mäsového vývaru, 2 PL sherry, 100 ml smotany na šľahanie, 2 ČL paradajkového pretlaku, 2 ČL škrobovej múčky
Postup:
1. Špenát preberieme a dôkladne umyjeme. Všetok dáme do veľkého hrnca, za stáleho miešania krátko podusíme. Preložíme na sitko, necháme odkvapkať a nakoniec preložíme na papierovú utierku a dôkladne osušíme. Potom špenát preložíme do misy, ochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom.
2. Bravčové mäso nakrájame na štyri rezne. Do každého rezňa vytvoríme dlhým ostrým nožom kapsu a naplníme ju špenátom. Navrch pokladieme plátky syra.
3. Mäso preložíme do vymastenej formy na zapekanie a dáme na 20 až 25 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zatiaľ papriky rozštvrtíme, očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky. Čakanku očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
4. V panvici ohrejeme olivový olej a papriku na ňom krátko opečieme. Primiešame čakanku, tymian, osolíme a okoreníme.
5. Upečené rezne vyberieme z formy a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime vývarom a sherry a cez sitko precedíme do malého hrnca. Primiešame smotanu s paradajkovým pretlakom a prevaríme.
6. Škrobovú múčku rozmiešame v troche studenej vody a primiešame do omáčky. Ešte raz necháme prevrieť, osolíme a okoreníme. Rezne podávame spolu s dusenou zeleninou a omáčkou.
Čas pečenia: 25 minút