Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové rezne so sušenými paradajkami a syrom s modrou plesňou

Bravčové rezne so sušenými paradajkami a syrom s modrou plesňou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 kus bravčový rezeň, 0.5 šálka sušené paradajky v oleji, 150 gram syr s modrou plesňou, 2 kus vajce, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka na obaľovanie, strúhanka na obalenie, rastlinný olej na vyprážanie, 500 gram zemiaky, 0.5 zväzok petržlenová vňať, 100 gram maslo, soľ

1.

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme variť v osolenej vode, kým nezmäknú.

2.

Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Polovicu každého rezňa obložíme scedenými sušenými paradajkami, nadrveným syrom a prikryjeme druhou polovicou rezňa. Okraje k sebe tĺčikom na mäso priklepneme, prípadne zaistíme špáradlami. Obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Z oboch strán vyprážame na rozhorúčenom oleji dozlatista.

3.

Zemiaky scedíme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zmes nalejeme na zemiaky. Premiešame a podávame spolu s prekrojenými rezňami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS