Bravčový bôčik s mangoldom
14. 5. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:33)

Zdroj: Photocuisine
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 g bravčového bôčika (plát), soľ, mleté čierne korenie, 3 PL horčice, 1 mangold, 2 strúčiky cesnaku, 30 g masla, 3 PL oleja
Postup:
1. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Mangold umyjeme, nakrájame na tenké prúžky. V panvici rozpustíme maslo a mangold na ňom opečieme. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Na miernom ohni podusíme 3 minúty, odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Mäso osolíme a vnútornú stranu potrieme horčicou. Na spodnú polovicu nanesieme dusený mangold. Mäso preložíme cez mangold a dobre zaistíme kuchynskou niťou.
3. Roládu sprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
4. Potom ju preložíme do pekáča a na hodinu vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Potom teplotu zvýšime na 200 °C a dopekáme ďalších 20 minút.
5. Vyberieme z rúry, zbavíme nite a pred podávaním nakrájame na plátky.
Čas dusenia: 5 minút
Čas pečenia: 80 minút