Bravčový steak s omáčkou
20. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 bravčové rezne, každý po 160 g, soľ, mleté farebné korenie, 2 PL rastlinného oleja, 100 ml suchého bieleho vína, 200 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, 2 stonky tymianu
Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Polovicu cibule nakrájame na kolieska a odložíme bokom na ozdobu. Zvyšok nasekáme aj s cesnakom nadrobno. Bravčové steaky osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji, potom mäso preložíme na tanier, do výpeku dáme cibuľu s cesnakom. Zalejeme vínom, krátko povaríme, aby sa víno trochu vyparilo, a prilejeme vývar.
2. Pridáme stonku tymianu a varíme asi 5 minút. Nakoniec omáčku precedíme cez sitko. Necháme ju zovrieť a zamiešame do nej smotanu. Varíme ešte pár minút, osolíme a okoreníme. Zo zvyšnej stonky tymianu otrháme lístky, pridáme ich do omáčky a nakoniec do nej vložíme aj mäso. Necháme ho pár minút odležať a rozdelíme do tanierov. Vrch posypeme cibuľou.
Čas opekania: 5 minút