Broskyňové rezy
12. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 45 minút
Potrebujeme: 6 vajec, 350 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 150 g mletých orechov, 350 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, broskyne, šľahačka na ozdobu, 50 g nahrubo posekaných orechov na ozdobu
Ako na to: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Postupne pridávame vlažnú vodu, orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme mastným papierom, vytrieme olejom a posypeme zvyškom mletých orechov.
Na orechy poukladáme olúpané a nadrobno nakrájané broskyne. Cesto opatrne nalejeme na plech – dávame pozor, aby ovocie ostalo na mieste. Pečieme vo vyhriatej rúre. Upečený vychladnutý koláč vyklopíme z plechu tak, aby sa spodná vrstva s orechmi dostala navrch. Koláč pokrájame na rezy a ozdobíme šľahačkou a orechmi.