Broskyňový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!
11. 7. 2015, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:20)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Chcete potešiť vaše detváky? Upečte si spoločne skvelý broskyňový koláčik zdobený včeličkami. Vyzerá naozaj zábavne a chutí skvelo!
Zvládnete to ľavou zadnou! Ako na to?
Broskyňový koláč s včeličkami pre deti
Na 1 plech potrebujeme:
Cesto:
200 g masla
200 g práškového cukru
3 vajcia
400 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
Krém:
2 tégliky (cca 500 ml) šľahačkovej smotany
2 PL práškového cukru
1 téglik termizovaného tvarohu
200 g kompótových broskýň
Na ozdobu:
400 g kompótových broskýň
50 g čokoládovej polevy
1 balenie mandľových lupienkov
Takto to zvládnete:
Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, preosejeme na maslovú zmes a na najnižších otáčkach prešľaháme. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka a ešte premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie, roztorieme naňho cesto a pečieme pri 175 °C asi 30 minút.
Na obloženie vyšľaháme smotanu s cukrom dotuha, trochu šľahačky odložíme bokom a zvyšnú spojíme s odkvapkaným tvarohom. Zmes potom natrieme na vychladnutý upečený korpus.
200 g broskýň rozmixujeme a pyré rozdelíme na krém na koláči. Ďalšie broskyne rozdelíme na vrch koláča. Rozpustenou čokoládovou polevou urobíme na broskyniach pásiky a nakreslíme aj tváričky s očami pomocou polevy a šľahačky. Nakoniec urobíme v broskyniach malé zárezy na krídelká a zapichneme do nich mandľové lupienky. Pred podávaním môžeme dať do chladničky.