Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Broskyňový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!

Veronika Lucáková pripravila chutný broskyňový

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Chcete potešiť vaše detváky? Upečte si spoločne skvelý broskyňový koláčik zdobený včeličkami. Vyzerá naozaj zábavne a chutí skvelo!

Zvládnete to ľavou zadnou! Ako na to?

Broskyňový koláč s včeličkami pre deti

Na 1 plech potrebujeme:

Cesto:

200 g masla

200 g práškového cukru

3 vajcia

400 g hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

Krém:

2 tégliky (cca 500 ml) šľahačkovej smotany

2 PL práškového cukru

1 téglik termizovaného tvarohu

200 g kompótových broskýň

Na ozdobu:

400 g kompótových broskýň

50 g čokoládovej polevy

1 balenie mandľových lupienkov

Takto to zvládnete:

Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, preosejeme na maslovú zmes a na najnižších otáčkach prešľaháme. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka a ešte premiešame.

Plech vyložíme papierom na pečenie, roztorieme naňho cesto a pečieme pri 175 °C asi 30 minút.

Na obloženie vyšľaháme smotanu s cukrom dotuha, trochu šľahačky odložíme bokom a zvyšnú spojíme s odkvapkaným tvarohom. Zmes potom natrieme na vychladnutý upečený korpus.

200 g broskýň rozmixujeme a pyré rozdelíme na krém na koláči. Ďalšie broskyne rozdelíme na vrch koláča. Rozpustenou čokoládovou polevou urobíme na broskyniach pásiky a nakreslíme aj tváričky s očami pomocou polevy a šľahačky. Nakoniec urobíme v broskyniach malé zárezy na krídelká a zapichneme do nich mandľové lupienky. Pred podávaním môžeme dať do chladničky.

Jednoduchšie sa to už nedá!

Vyberáme pre vás niečo PLUS