Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Brownie torta so sezónnym ovocím a s čokoládovým krémom

Brownie torta so sezónnym ovocím a s čokoládovým krémom

Zdroj: Mamasvivi

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 270 gram čokoláda (60 %), 270 gram maslo, 125 gram špaldová múka (ryžová, pohánková), 8 kus vajce, 150 gram trstinový cukor, 150 gram sezónne ovocie (maliny, čučoriedky, jahody...), 350 mililiter sladká smotana, 500 gram Mascarpone, 50 gram trstinový cukor, 100 gram čokoláda (60 %)

1.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, medzitým roztopíme čokoládu s maslom. Prilejeme ju do vyšľahaných vajec, pridáme múku a nakoniec ovocie.

2.

Cesto nalejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pri 180 °C pečieme 45 minút.

3.

Na krém roztopíme čokoládu v 100 ml smotany na šľahanie a necháme vychladnúť. Do mixéra dáme zvyšnú smotanu na šľahanie, cukor a mascarpone. Vyšľaháme krém, do ktorého prilievame rozpustenú čokoládu,

4.

Krém nanesieme na vychladnuté brownie. Ozdobíme ovocím, prípadne jedlými kvetmi. Fantázii sa medze nekladú.

Vyberáme pre vás niečo PLUS