Bryndzová nátierka s cesnakom
23. 6. 2009, 14:53 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 15 minút
Potrebujeme: 150 g bryndze, 150 g masla, 1 malá cibuľa, 1 ČL mletej červenej papriky + na posypanie, 1 ČL horčice, 1/2 ČL rasce, 1 strúčik cesnaku, 1 až 2 PL piva, soľ, petržlenová vňať a pažítka na ozdobu
Postup:
1 Bryndzu roztlačíme vidličkou. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nadrobno nakrájame a cesnak prelisujeme. Rascu najemno rozdrvíme v mažiari (alebo použijeme mletú).
2 Bryndzu zmiešame so zmäknutým maslom, horčicou, cibuľou a cesnakom. Pridáme mletú papriku, rascu a soľ. Po kvapkách prilievame pivo, kým nevznikne stredne hustá konzistencia. Hotovú nátierku odložíme na niekoľko hodín do chladničky.
3 Nátierku pred podávaním posypeme mletou paprikou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažítkou a podávame k čerstvému pečivu.