Bryndzová nátierka trikrát inak
1. 6. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Shutterstock
Inšpirujte sa receptmi na chutné bryndzové nátierky.
So syrom
Potrebujeme: 200 g bryndze, 150 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 2 trojuholníky topeného syra, 100 g syra feta
Postup:
Bryndzu rozmiešame s maslom a topeným syrom. Pridáme roztlačený cesnak a rozdrobený syr feta. Všetko dôkladne premiešame. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj nadrobno posekanú menšiu cibuľu. Pred podávaním dáme na 30 minút do chladničky.
So sardelami a kaparami
Potrebujeme: 125 g bryndze, 1 PL mletej sladkej papriky, 60 g roztierateľného tvarohu, 1 šalotka, 1/2 ČL mletej rasce, 6 sardel, 4 veľké kapary, 1 PL sekanej pažítky s petržlenovou vňaťou, 30 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Bryndzu rozmiešame s tvarohom a so zmäknutým maslom dohladka. K zmesi pridáme papriku, najemno nasekanú šalotku, rascu, nasekané sardely, nadrobno pokrájané kapary a nasekané bylinky. Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame a ochutíme soľou a korením. Pred podávaním vychladíme.
S vajcami
Potrebujeme: 80 g masla, 2 vajcia, 1 malá cibuľa, mletá rasca, 200 g bryndze, pažítka, soľ
Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme a najemno postrúhame k vajciam. Pridáme zmäknuté maslo, bryndzu a dôkladne spracujeme na hladkú nátierku. Ochutíme rascou a soľou, nakoniec primiešame najemno nasekanú pažítku. Všetko spolu dôkladne premiešame a natrieme na chlieb.