Bryndzová pizza s bylinkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
30 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 125 gram hladká múka, 125 gram polohrubá múka, 2 polievková lyžica kyslá smotana, 0.5 polievková lyžica kryštálový cukor, 0.5 čajová lyžička soľ, 10 gram čerstvé droždie, 175 gram vlažná voda, 2 kus šalotka, 10 plátok slanina, 125 gram bryndza, soľ, mleté čierne korenie, zmes čerstvých byliniek (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
1.
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a necháme na teplom mieste nakysnúť. Po nakysnutí cesto poriadne premiesime rukami, rozvaľkáme a roztiahneme na veľkosť plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
2.
Slaninu opečieme a vyberieme z panvice. V slaninovom výpeku opečieme nakrájanú šalotku. Bylinky nasekáme nadrobno.
3.
Cibuľu, slaninu a polovicu bryndze naukladáme na cesto, osolíme a okoreníme. Pečieme na 250 °C maximálne 5 minút. Ihneď vyberieme.
4.
Po vybratí nadrobíme na pizzu zvyšok bryndze a posypeme čerstvými bylinkami.