Reklama

Bryndzová pizza s bylinkami

Bryndzová pizza s bylinkami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 125 gram hladká múka, 125 gram polohrubá múka, 2 polievková lyžica kyslá smotana, 0.5 polievková lyžica kryštálový cukor, 0.5 čajová lyžička soľ, 10 gram čerstvé droždie, 175 gram vlažná voda, 2 kus šalotka, 10 plátok slanina, 125 gram bryndza, soľ, mleté čierne korenie, zmes čerstvých byliniek (tymian, rozmarín, petržlenová vňať)

1.

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a necháme na teplom mieste nakysnúť. Po nakysnutí cesto poriadne premiesime rukami, rozvaľkáme a roztiahneme na veľkosť plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie.

2.

Slaninu opečieme a vyberieme z panvice. V slaninovom výpeku opečieme nakrájanú šalotku. Bylinky nasekáme nadrobno.

3.

Cibuľu, slaninu a polovicu bryndze naukladáme na cesto, osolíme a okoreníme. Pečieme na 250 °C maximálne 5 minút. Ihneď vyberieme.

4.

Po vybratí nadrobíme na pizzu zvyšok bryndze a posypeme čerstvými bylinkami.