Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bryndzová polievka s haluškami

Bryndzová polievka s haluškami

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 200 g zemiakov, 500 ml mlieka, 75 g slaniny, 30 g cibule, 200 g bryndze, 1 vajce, 50 g solamylu, 1 KL mletej sladkej papriky, soľ, pažítka

Postup:

1. Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim vajce, solamyl, soľ a vypracujeme husté cesto. Vo vriacej vode vyvárame malé halušky.

2. Na panvici opečieme slaninu a nasekanú cibuľu, jemne poprášime paprikou a vylejeme do vody z halušiek.

3. Po chvíli varenia do polievky pridáme mlieko a bryndzu. Ďalej už nevaríme. Hotovú polievku posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou a podávame

Vyberáme pre vás niečo PLUS