Bryndzová polievka s haluškami
29. 3. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 g zemiakov, 500 ml mlieka, 75 g slaniny, 30 g cibule, 200 g bryndze, 1 vajce, 50 g solamylu, 1 KL mletej sladkej papriky, soľ, pažítka
Postup:
1. Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim vajce, solamyl, soľ a vypracujeme husté cesto. Vo vriacej vode vyvárame malé halušky.
2. Na panvici opečieme slaninu a nasekanú cibuľu, jemne poprášime paprikou a vylejeme do vody z halušiek.
3. Po chvíli varenia do polievky pridáme mlieko a bryndzu. Ďalej už nevaríme. Hotovú polievku posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou a podávame