Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bryndzová polievka s klobásou

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 g zemiakov, 1 cibuľa, 250 g bryndze, 1 domáca klobása, celá rasca, pažítka na ozdobenie

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Klobásu na malú chvíľu namočíme do studenej vody, vyberieme, ošúpeme a nakrájame.

2. Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.

3. Bryndzu rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vlejeme ju do hrnca. Necháme ju ešte raz prevrieť. Pred podávaním ozdobíme sekanou pažítkou.

Čas varenia: 20 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS