Bryndzová polievka s klobásou
31. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g zemiakov, 1 cibuľa, 250 g bryndze, 1 domáca klobása, celá rasca, pažítka na ozdobenie
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Klobásu na malú chvíľu namočíme do studenej vody, vyberieme, ošúpeme a nakrájame.
2. Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
3. Bryndzu rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vlejeme ju do hrnca. Necháme ju ešte raz prevrieť. Pred podávaním ozdobíme sekanou pažítkou.
Čas varenia: 20 minút