Bryndzové halušky: Nemôžete zemiaky? Ide to aj bez nich, takto ste tradičnú slovenskú pochúťku ešte nejedli
15. 3. 2018, 12:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Bryndzové halušky si môžete dopriať aj vtedy, ak nemôžete jesť zemiaky, alebo počítate kalórie.
Bryndzové halušky bez zemiakov
Potrebujeme:
2 cukety (jednu na porciu)
Hladká múka podľa potreby
soľ
100g bryndze
Kúsok masla
opečená slaninka
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Bryndzové halušky bez zemiakov
1. Cukety umyjeme a postrúhame najemno. Osolíme a pridáme múku tak, aby nám vzniklo tuhšie cesto.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Bryndzové halušky bez zemiakov
2. Cez haluškár ho pretlačíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Bryndzové halušky bez zemiakov
3. Hotové halušky ocedíme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Bryndzové halušky bez zemiakov
4. Do misky si pripravíme bryndzu, ktorú rozmiešame s kúskom masla.
5. Pridáme horúce halušky a zamiešame. Podávame s opraženou slaninkou.