Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bryndzové halušky: Nemôžete zemiaky? Ide to aj bez nich, takto ste tradičnú slovenskú pochúťku ešte nejedli

Bryndzové halušky bez zemiakov

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Bryndzové halušky si môžete dopriať aj vtedy, ak nemôžete jesť zemiaky, alebo počítate kalórie.

Bryndzové halušky bez zemiakov

Potrebujeme:

2 cukety (jednu na porciu)

Hladká múka podľa potreby

soľ

100g bryndze

Kúsok masla

opečená slaninka

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Bryndzové halušky bez zemiakov

1. Cukety umyjeme a postrúhame najemno. Osolíme a pridáme múku tak, aby nám vzniklo tuhšie cesto.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Bryndzové halušky bez zemiakov

2. Cez haluškár ho pretlačíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Bryndzové halušky bez zemiakov

3. Hotové halušky ocedíme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Bryndzové halušky bez zemiakov

4. Do misky si pripravíme bryndzu, ktorú rozmiešame s kúskom masla.

5. Pridáme horúce halušky a zamiešame. Podávame s opraženou slaninkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS