Bryndzové pirohy
11. 9. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Život
Reklama
Potrebujeme:
750 g hladkej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 400 g zemiakov, 3 PL masti, 100 g údenej slaniny, 2 PL pažítky, soľ
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ich prelisujeme alebo roztlačíme na hladkú kašu, pridáme bryndzu, 1 PL pažítky a vymiešame.
2. Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody zamiesime tuhšie cesto, vyvaľkáme ho na plát, povykrajujeme z neho kolieska, naplníme ich bryndzovou plnkou a sformujeme na pirohy, ktoré uvaríme v osolenej vode.
3. Nakoniec ich scedíme, omastíme, posypeme opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.