Reklama

Bryndzové pirohy

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Potrebujeme:

750 g hladkej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 400 g zemiakov, 3 PL masti, 100 g údenej slaniny, 2 PL pažítky, soľ

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ich prelisujeme alebo roztlačíme na hladkú kašu, pridáme bryndzu, 1 PL pažítky a vymiešame.

2. Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody zamiesime tuhšie cesto, vyvaľkáme ho na plát, povykrajujeme z neho kolieska, naplníme ich bryndzovou plnkou a sformujeme na pirohy, ktoré uvaríme v osolenej vode.

3. Nakoniec ich scedíme, omastíme, posypeme opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.